Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felvételi - hasznos információk linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Felvételi - hasznos információk képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: felveteli.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 88 db
2012-es ponthatárok

2012-es ponthatárok

Kedden este nyolc óra után nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A legmagasabb pontszám a Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakához kell, 482 pontra van szükség. A jelentkezők száma alapján a legnépszerűbb kar az ELTE bölcsészkara, itt sem ritka a 400 feletti ponthatár, az állami finanszírozástól szinte teljesen megfosztott jogászképzés kevés ingyenes helyére pedig van, ahol 467 pont kell. Idén a gépészmérnök szak volt a legnépszerűbb: a BME-n a költségtérítéses képzésre való bejutáshoz is 400 pontra van szükség.

2013-as felvételi ponthatárok

2013-as felvételi ponthatárok

Türelmetlenül várják diákok ezrei, hogy fény derüljön arra, melyek lesznek a 2013-as felvételi ponthatárok. Amíg le nem zajlanak a központi érettségik (melyek egyben a felsőoktatási felvételi gyanánt is funkcionálnak), addig csak találgatni lehet, vajon az egyes intézmények egyes szakjain mik lesznek a felvételi ponthatárok. Annyi biztos, hogy ez több tényezőtől is függ egyszerre: Az adott szakra jelentkező diákok számától, az általuk megjrt központi felvételi eredményétől, na és persze a keretszámoktól is. A Központi Felvételi Ponthatárok weboldalon naprakész információk olvashatók a fenti témákról.

Angol nyelvtanfolyam választó

Angol nyelvtanfolyam választó

Ha céljaid vannak az angol nyelvvel, és szeretnéd megtalálni a legjobb angol nyelvtanfolyamot, akkor jó helyen jársz. Angol nyelvtanfolyam ajánlónk segítségével megtalálhatod a számodra leghatékonyabb angol nyelvtanfolyamot Budapesten! Oldalunkon tanfolyamtípus szerint kategorizálva olvashatsz részletes tájékoztatót a különböző angol nyelvtanfolyamokról, megkönnyítve ezzel a választást. A következő angol nyelvtanfolyam típusokról találsz leírást nálunk: on-line angol oktatás, intenzív nyári angol tanfolyam, üzleti angol tanfolyam, angol tanulás óvodáskorban, kisgyermekkorban, illetve iskoláskorban, angol nyelvtanfolyamok testreszabva.

Babilon Nyelvstúdió

Babilon Nyelvstúdió

Tanáraink - beleértve az anyanyelvieket is - mindannyian szakirányú diplomával és gyakorlattal rendelkeznek. Dinamikus, színes egyéniségük garancia arra, hogy az órák hatékonyan és kellemes légkörben folyjanak. 1993 óta a Babilon Nyelvstúdió a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített és ajánlott nyelviskola. Ez azt jelenti, hogy a nyelviskola irányítása, a nyelviskolában folyó oktatás minősége és a technikai, infrastrukturális feltétek folyamatosan megfelelnek a legmagasabb szakmai követelményeknek.

BeHappy nyelviskola

BeHappy nyelviskola

Tanulj angolul egyéni haladási ütemben, saját időbeosztásod szerint! Tanfolyamkezdés minden nap! Szeretnél részt venni egy ingyenes szintfelmérésen és tájékoztatáson? Kíváncsi vagy, hogy milyen szinten vagy most és mennyi idő szükséges, hogy elérd a célod? Töltsd ki az alábbi űrlapot és még ma visszahívunk!

BME diákközpont felvételi portál

BME diákközpont felvételi portál

A felvételizők informálását az alábbi tevékenységek keretében végezzük: A Diákközpont Támpont Iroda munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, személyesen, telefonon vagy akár e-mailben. A Diákközpont minden évben a középiskolás diákok számára Nyílt Napot szervez. A Nyílt Napon a diákok, szülők, tanárok bepillantást nyerhetnek egyetemünk oktatási rendszerébe, a karok képzéseibe, ellátogathatnak laboratóriumokba. A Diákközpont minden évben elkészíti felvételi tájékoztató füzetét, a Felvételi Kalauzt, amelyben a felvételi eljárás tájékoztatója, a karokon indított képzések tudnivalói, a követelmények összefoglaló leírása és néhány, az egyetemi élettel kapcsolatos információ található meg.

BME nyelvvizsgaközpont

BME nyelvvizsgaközpont

A BME Nyelvvizsgaközpontja 2000 júliusától akkreditált nyelvvizsgaközpont, melyben évi öt vizsgaalkalommal lehet B1 (alapfok), B2 (középfok) és C1 (felsőfok) szinten államilag elismert, általános, kétnyelvű vizsgát tenni angol, francia, holland, német, olasz, orosz és spanyol nyelvből.

Bonus nyelviskola

Bonus nyelviskola

Budapest központjában minden nyelvtanulót vár az 1998-ban alakult Bonus Nyelviskola. Intézményünk a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített és ajánlott nyelviskola, így hallgatóink számára garantált, hogy magas színvonalú nyelvtanfolyamokkal, udvarias és segítőkész kiszolgálással, valamint precíz és korrekt adminisztrációval találkoznak nyelviskolánkban. A Bonus Nyelviskola angol, német, spanyol, francia és olasz nyelv oktatására és nyelvvizsgáztatására szakosodott. Valamennyi nyelvtanfolyam államilag akkreditált, azaz a nyelvi képzések ÁFA-mentesek! Iskolánk Akkreditált Felnőttképzési Intézményként működik, így tanfolyamaink a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak. A Bonus Nyelviskola szolgáltatásainak színvonalát garantálja, hogy olyan minőségirányítási rendszer szerint végezzük oktatási és vizsgáztatási tevékenységünket, amely mindenben megfelel a Felnőttképzési Akkreditáló Testület előírásainak.

Botrányos felvételi

Botrányos felvételi

A Heti Válasz információi szerint sok általános iskolában még a tanárokat is meglepte, hogy mennyire nehéz feladatsort kellett megoldani matematikából a középfokú intézményekbe jelentkezőknek a január 23-i központi írásbelin.

Hirdetés
Budai középiskola

Budai középiskola

A Budai Középiskola 2004-ben jött létre. Elődei a Táncsics Mihály Angol Két Tannyelvű Gimnázium, a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola, a Szigeti György Műszaki Szakközépiskola és a Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola voltak. Iskolánkban a nevelés középpontjába a humanizmust, a nyitottságot, a különböző világnézetek és kulturális értékek iránti toleranciát helyezzük. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink becsüljék hazánkat, társadalmi és természeti értékeinket, átérezzék a környezetünk iránti felelősséget és az emberiség egészét érintő problémákat.

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem az 1999. évi LII. törvény rendelkezése alapján a jogelőd Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és az Államigazgatási Főiskola integrációjával jött létre 2000. január 1-jén. Az intézmény a következő karokkal működött: Államigazgatási Főiskolai Kar, Gazdálkodástudományi Kar, Közgazdaságtudományi Kar és Társadalomtudományi Kar. 2003. szeptemberétől a BKÁE kibővült a Szent István Egyetem volt három karával, ezek az Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti Kar. 2004. szeptember 1-jétől az integrált intézmény neve: Budapesti Corvinus Egyetem 2012. január 1-től a Közigazgatástudományi kar (korábbi Államigazgatási Főiskolai Kar) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem része lett.

Budapesti Gazdasági Főiskola

Budapesti Gazdasági Főiskola

Egy régi-új oktatási intézmény vezetőjeként üdvözlöm Önt. A Budapesti Gazdasági Főiskola ugyan csak 2000. január 1-jén jött létre három, korábban is sikeres főiskola integrációjával, de elődintézményeink jogfolytonossága révén közel száz éves szakmai múltra tekinthetünk vissza. Az ország legnagyobb főiskolája vagyunk, közel 20 ezer hallgatónk tanul a különböző képzési programjainkon. A Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése: a gazdaság- és társadalomtudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén magyar és idegen nyelven, az alapképzésben, a felsőfokú szakképzésben, a mesterképzésben, a szakirányú továbbképzésben, a felnőttképzésben, az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, vezető gazdasági felsőoktatási intézmény legyen.

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

Hallgatóink a kétéves OKJ-s végzettséget adó képzések során elsajátítják az egyes területek legfontosabb szakmai ismereteit. Ezzel olyan végzettséget kapnak, amely képessé teszi őket az azonnali elhelyezkedésre diplomás végzettséget nem igénylő szakmai munkakörökben, de lehetővé teszi a továbbtanulásukat is a felsőoktatási intézmények valamelyik alapszakán. A felsőfokú szakképzés alatt teljesített tárgyak a diplomát adó alapképzésekbe is beszámíthatóak.

budapesti OKJ-s felnőttképzés

budapesti OKJ-s felnőttképzés

A Közép-európai Képzési és Oktatási Központ Budapesten várja leendő hallgatóit. OKJ-s vizsgára való felkészítő tanfolyamaink megfizethető áron, esetenként részletfizetési lehetőséggel. A képzésben részt vevőket barátságos környezet, magas színvonalú képzés és egészen a bizonyítvány megszerzéséig, szakmai támogatást nyújtó oktatók várják. Budapesti iskolánk négy kiemelt szakmacsoportban indít OKJ-s vizsgára való felkészítő felnőttképzési tanfolyamot. Az egyik kiemelt csoport az Építő- és anyagmozgató gép kezelője nevezetű, ahol az építőiparban megtalálható szakmák szerint választottuk a szakmai képzéseket. Másik kedvelt csoport az Elektronika, gépészet, közlekedés, ezen belül az autószereléstől a villanyszerelésig találhatók képzések. A kereskedelem és a vendéglátás területén, további hat keresett szakmában indítunk felnőtteknek, OKJ-s vizsgára való felkészítő tanfolyamokat.Budapesten a Közép-európai Képzési és Oktatási Központban, négy szakmacsoportban indítunk képzéseket, több mint húsz szakmában. Oktatási központunkban magas színvonalú körülmények közt folyik a képzés, tanáraink szakmai múltja biztosítja a maximális felkészültséget a bizonyítvány megszerzéséhez.

Cool Oktatási Központ

Cool Oktatási Központ

Iskolánk számítástechnika és nyelvi képzéssel foglalkozik. Az oktatás mellett kiemelt szerepet kap az oktatásfejlesztés, hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni a piaci igényekre és olyan tanfolyamokat is tudjunk indítani, ami máshol nincs.

Debreceni Egyetem

Debreceni Egyetem

A sokrétű képzés és a kiváló tudással rendelkező oktatók révén a Debreceni Egyetem Magyarország vezető kutatóegyetemei közé tartozik. Eredményei méltánylásaként 2007-ben elsőként kapta meg a Felsőoktatási Minőségi Díj Arany fokozatú elismerő oklevelet, 2010-ben pedig a Kutató-elitegyetem címet.

Digitális középiskola

Digitális középiskola

A Digitális Középiskola esélyegyenlőséget javító program egy 2003. szeptemberében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elindult számítógéppel támogatott esti tagozatos gimnáziumi képzés. A program kísérleti szakasza - amely elsősorban hátrányos helyzetű roma közösséghez tartozó személyek részére szólt -, az első sikeresen érettségizett évfolyam után 2007-ben lezárult, azóta normatíva alapján finanszírozott, gimnáziumi képzésként működik a Földes Ferenc Gimnáziumban.

Tuti menü