Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Főiskolák képes leírás - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu
részletek »

Főiskolák - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felveteli.tlap.hu » Főiskolák
Keresés
Találatok száma - 10 db
Budapesti Gazdasági Főiskola

Budapesti Gazdasági Főiskola

Egy régi-új oktatási intézmény vezetőjeként üdvözlöm Önt. A Budapesti Gazdasági Főiskola ugyan csak 2000. január 1-jén jött létre három, korábban is sikeres főiskola integrációjával, de elődintézményeink jogfolytonossága révén közel száz éves szakmai múltra tekinthetünk vissza. Az ország legnagyobb főiskolája vagyunk, közel 20 ezer hallgatónk tanul a különböző képzési programjainkon. A Budapesti Gazdasági Főiskola küldetése: a gazdaság- és társadalomtudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén magyar és idegen nyelven, az alapképzésben, a felsőfokú szakképzésben, a mesterképzésben, a szakirányú továbbképzésben, a felnőttképzésben, az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, vezető gazdasági felsőoktatási intézmény legyen.

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola

Hallgatóink a kétéves OKJ-s végzettséget adó képzések során elsajátítják az egyes területek legfontosabb szakmai ismereteit. Ezzel olyan végzettséget kapnak, amely képessé teszi őket az azonnali elhelyezkedésre diplomás végzettséget nem igénylő szakmai munkakörökben, de lehetővé teszi a továbbtanulásukat is a felsőoktatási intézmények valamelyik alapszakán. A felsőfokú szakképzés alatt teljesített tárgyak a diplomát adó alapképzésekbe is beszámíthatóak.

Dunaújvárosi Főiskola

Dunaújvárosi Főiskola

Dunaújvárosi Főiskola weboldala. Az első évfolyamos hallgatóknak az első félévben a Tanulmányi Hivatal munkatársai veszik fel a tárgyaikat. Az órarendjét mindenki a Neptunon keresztül tekintheti meg a beiratkozást követő napokban. A továbbiakban a hallgató feladata és kötelessége a tárgyak felvétele a Neptun rendszeren keresztül. A Dunaújvárosi Főiskola szabályzatának értelmében csak egy aktív félév után lehetséges passzív félév kérvényezése. (Ennek értelmében tanulmányait passzív félévvel nem kezdheti.)

Eötvös József Főiskola

Eötvös József Főiskola

A tanítóképzőt 1870. október 17-én alapították Eötvös József kultuszminiszter törvényjavaslata alapján. 1959-ben felsőfokúvá vált az intézmény, majd 1976-ban főiskolai rangot kapott. Képzési profilja folyamatosan bővült, mára a tanítók, az óvodapedagógusok, a nemzetiségi (német, horvát, cigány) tanítók, óvodapedagógusok mellett közművelődési szakembereket (andragógus és informatikus könyvtáros) is képez. A volt tanítóképző jelenleg a főiskola Neveléstudományi Kar-a. A Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikumot - a vízügyi szakemberképzés fejlesztése céljából - 1962-ben alapították. Ezt követően különböző intézményekhez csatolták. 1996-ban a város másik intézményével, a tanítóképzővel egyesült. A jogutód szervezeti egység a főiskola Műszaki Fakultása lett, ahol építő- és környezetmérnökök képzése folyik. 2002 szeptemberétől főiskolai szintű közgazdászképzést kezdtünk vállalkozásszervező szakon, amely 2007-től az új felsőoktatási képzési rendszerben a gazdálkodási és menedzsment elnevezést kapta. 2007-től felsőfokú szakképzés keretében banki szakügyintéző, pénzügyi szakügyintéző és számviteli szakügyintéző szakokat indítunk. A képzésekért felelős Gazdaságtudományi Intézet és a Műszaki Fakultás 2006. évi egyesülésével létrejött oktatási egység neve: Műszaki és Közgazdaságtudományi Kar.

Eszterházy Károly Főiskola

Eszterházy Károly Főiskola

Az Eszterházy Károly Főiskola az 1948-ban alapított állami pedagógiai főiskola szellemi örökségét ápoló, valamint a két és fél évszázados egri felsőoktatás hagyományaihoz kötődő, ugyanakkor a jövő felé nyitott, minőségi munkát végző intézmény. Az elmúlt 5 évtizedben több mint 300 ezer főiskolai végzettségű szakembert adott a magyar társadalomnak és közoktatásnak. A közel 9000 hallgatóval és 650 dolgozóval működő intézmény a XXI. század társadalmi és gazdasági kihívásainak megfelelően alakítja oktatási rendszerét, képzési kínálata rendkívül sokrétű.

Kecskeméti Főiskola

Kecskeméti Főiskola

A Kecskeméti Főiskola Bács-Kiskun megye és a Dél-alföldi Régió egyik legjelentősebb oktatási, tudományos és kulturális központja, amely 2000-ben három főiskola integrációjával jött létre. Az egykor önálló intézmények most a Kecskeméti Főiskola karaiként működnek: Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar, Kertészeti Főiskolai Kar, Tanítóképző Főiskolai Kar. A gazdag oktatási hagyományokból építkezve az állandó megújulás jegyében szeretnénk megteremteni a 21. század főiskoláját.

Kodolányi felvételi

Kodolányi felvételi

Kiváló oktatógárdánk egyedülálló eszközpark (vitorlás hajó, tankonyha és tanszálloda, tv-stúdiók, közszolgálati rádió, hangstúdió, internetes magazin) segítségével garantálja, hogy iskolánkban megfelelő gyakorlati tudás szerezhető.

Nyíregyházi Főiskola

Nyíregyházi Főiskola

A Nyíregyházi Főiskola honlapja megújult. Az oldal jelenleg tesztüzemben működik. Célunk volt, hogy az Önök által érkezett javaslatok alapján egy modernebb, felhasználóbarát oldalt készítsünk, melynek folyamatosan bővíthetjük funkcióit. A régi weboldalra még egy ideig vissza lehet váltani a jobb oldali sávban lévő Kinézetváltás gombbal.

Rendőrtiszti Főiskola

Rendőrtiszti Főiskola

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán rendezték meg 2012. június 6-án az Ezerarcú rendőri intézkedés c. konferenciát. A rendőri intézkedés mindennapos tevékenység, a társadalommal történő érintkezés, találkozás tipikus terepe. Számos válfaja, évi többmilliós száma is indokolta, hogy az intézkedést, mint műfajt kiváló szakemberek számos aspektusból vizsgálják.

Hirdetés
Szolnoki Főiskola

Szolnoki Főiskola

Intézményünk három tudományterületen képez hallgatókat. Hosszú évtizedek tapasztalataival agrár és műszaki területen, valamint közgazdasági, üzleti területen. A hallgatók nyelvtudásának fejlesztését támogatja a magas nyelvi óraszám, valamint az, hogy két szakunkat angol nyelven is el lehet végezni (Nemzetközi gazdálkodás, Turizmus-vendéglátás)

Tuti menü