Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek képes leírás - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu
részletek »

Érdekességek - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felveteli.tlap.hu » Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 5 db
2012-es ponthatárok

2012-es ponthatárok

Kedden este nyolc óra után nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A legmagasabb pontszám a Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakához kell, 482 pontra van szükség. A jelentkezők száma alapján a legnépszerűbb kar az ELTE bölcsészkara, itt sem ritka a 400 feletti ponthatár, az állami finanszírozástól szinte teljesen megfosztott jogászképzés kevés ingyenes helyére pedig van, ahol 467 pont kell. Idén a gépészmérnök szak volt a legnépszerűbb: a BME-n a költségtérítéses képzésre való bejutáshoz is 400 pontra van szükség.

Botrányos felvételi

Botrányos felvételi

A Heti Válasz információi szerint sok általános iskolában még a tanárokat is meglepte, hogy mennyire nehéz feladatsort kellett megoldani matematikából a középfokú intézményekbe jelentkezőknek a január 23-i központi írásbelin.

Drámaian magas felvételi ponthatárok

Drámaian magas felvételi ponthatárok

Az újonnan bevezetett kétszintű érettségirendszerrel és tételbotránnyal terhelt felvételi procedúra után beigazolódott a szakértők jóslata: a tavalyinál lényegesen magasabban húzták meg a ponthatárokat, a pécsi egyetem szociológia szakán például 55 ponttal többet kellett elérniük a felvételizőknek, mint tavaly.

Felvételi legek 2009

Felvételi legek 2009

A legtöbben a fővárosból tanulnának tovább, a legnépszerűbb a gazdaságtudomány, a legidősebb felvételizők pedig hetvenévesek. A legaktívabb jelentkező 43 szakra adta be a lapját, ezért csaknem százezer forintot fizetett. A legnagyobb mértékben az egri Eszterházy Károly Főiskola népszerűsége nőtt, ám az ELTE volt a legek legje: az intézményi és a kari sorrendet is vezeti. Topvábbi érdekes legeket találhat az alábbi oldalon.

Kommunikációra a legnehezebb bejutni

Kommunikációra a legnehezebb bejutni

Közzétették szerda este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az egyik legmagasabb (144) pontszám a kommunikáció szakra kellett az ELTE-n. A Kodolányi János Főiskolán az előadóművész-jazz-ének szakon 134 pont a határ. Az orvosihoz 137, a joghoz 132 pont kellett. Böngésszen a ponthatárok között.

Tuti menü