Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyetemek képes leírás - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu
részletek »

Egyetemek - Felvételi - hasznos információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felveteli.tlap.hu » Egyetemek
Keresés
Találatok száma - 13 db
BME diákközpont felvételi portál

BME diákközpont felvételi portál

A felvételizők informálását az alábbi tevékenységek keretében végezzük: A Diákközpont Támpont Iroda munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére, személyesen, telefonon vagy akár e-mailben. A Diákközpont minden évben a középiskolás diákok számára Nyílt Napot szervez. A Nyílt Napon a diákok, szülők, tanárok bepillantást nyerhetnek egyetemünk oktatási rendszerébe, a karok képzéseibe, ellátogathatnak laboratóriumokba. A Diákközpont minden évben elkészíti felvételi tájékoztató füzetét, a Felvételi Kalauzt, amelyben a felvételi eljárás tájékoztatója, a karokon indított képzések tudnivalói, a követelmények összefoglaló leírása és néhány, az egyetemi élettel kapcsolatos információ található meg.

Budapesti Corvinus Egyetem

Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem az 1999. évi LII. törvény rendelkezése alapján a jogelőd Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem és az Államigazgatási Főiskola integrációjával jött létre 2000. január 1-jén. Az intézmény a következő karokkal működött: Államigazgatási Főiskolai Kar, Gazdálkodástudományi Kar, Közgazdaságtudományi Kar és Társadalomtudományi Kar. 2003. szeptemberétől a BKÁE kibővült a Szent István Egyetem volt három karával, ezek az Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti Kar. 2004. szeptember 1-jétől az integrált intézmény neve: Budapesti Corvinus Egyetem 2012. január 1-től a Közigazgatástudományi kar (korábbi Államigazgatási Főiskolai Kar) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem része lett.

Debreceni Egyetem

Debreceni Egyetem

A sokrétű képzés és a kiváló tudással rendelkező oktatók révén a Debreceni Egyetem Magyarország vezető kutatóegyetemei közé tartozik. Eredményei méltánylásaként 2007-ben elsőként kapta meg a Felsőoktatási Minőségi Díj Arany fokozatú elismerő oklevelet, 2010-ben pedig a Kutató-elitegyetem címet.

ELTE felvételi portál

ELTE felvételi portál

A 2007. december 15-én megjelent Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban az Egyetem nappali tagozaton összesen négy, levelező tagozaton két mesterszakot hirdetett meg. A Felvételi Tájékoztató pótkötetében még három mesterszak meghirdetésére kerül sor, a fordító és tolmács szak (BTK), a tanári mesterszak (PPK) valamint a szociálpolitika mesterszak (TáTK). A mesterszakok felvételi követelményeit azok a karok határozták meg, melyek a szakokat gondozzák, itt azokat a bekerülési feltételeket ismertetjük, melyek már a jelentkezéshez szükségesek (pl. milyen alapszakos diplomával lehet mesterszakre jelentkezni, hány kredit ismeretanyag megléte feltétel) .

Kaposvári Egyetem

Kaposvári Egyetem

A magyarországi felsőoktatás szerkezetének átalakításakor az alapító jogelőd intézmények kölcsönös elhatározása alapján, azok integrációjával jött létre 2000. január 1-jével a két kart és két kutatóintézetet befogadó Kaposvári Egyetem. Az intézmény megalapításában döntő szerepe volt Kaposvár Megyei Jogú Városnak, valamint Somogy Megye Önkormányzatának is, amelyek a jogelőd intézményeket anyagilag és erkölcsileg messzemenően támogatták, ezzel is kifejezve azt az igényüket, hogy Kaposváron önálló egyetem jöhessen létre. Támogató együttműködésük azóta is segítség az egyetem működésében, további fejlesztésében.

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Képzőművészeti Egyetem

A világvárosi rangra törő Pesten, a mai Terézvárosban az 1870-es években a korabeli képzőművészeti élet meghatározó intézményei találtak otthonra. Az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat, az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde, a festészeti és szobrászati mesteriskolák összefonódó története segítette elő, hogy ma az Andrássy út és az Izabella utca sarkán, valamint a Kmety Gy u., Bajza u., Szondy u. Munkácsy Mihály u. által határolt területen, az úgynevezett Epreskertben működik a képzőművészet valamennyi területén egyetemi képzést nyújtó Magyar Képzőművészeti Egyetem.

Miskolci Egyetem

Miskolci Egyetem

Tisztelt látogató! A világhálón barangolva időutazásban is része lehet a kalandozónak. Az utazó sokszor a múltat vizsgálja, hogy a jövő láthatóbb legyen. Tekintsünk először pár gondolat erejéig a múltba! A Miskolci Egyetem története több mint 275 évre tekint vissza. A világ első műszaki felsőoktatási intézménye, a Selmecbányai Bányászati Akadémia különleges tudást és értéket képviselt. Öröksége, ereklyéi a mai napig áthatják egyetemünk életét. Meggyőződésem, hogy ebben a fejlődésben a kiszámíthatóság és a stabilitás a legfontosabb szempont, az örökös megújulás képességének alapját hagyományaink, nagy formátumú oktatóink, vezető elődeink munkássága adja.

Pannon Egyetem

Pannon Egyetem

A Pannon Egyetem a Közép-Dunántúli Régió meghatározó felsőoktatási intézménye. A komoly szakmai hagyományokkal és nagy múlttal rendelkező intézmény képzési kínálata néhány tudományt kivéve csaknem minden tudományterületet lefed. Az intézmény öt karral rendelkezik - melyek közül az egyik Keszthelyen található -, de a régióban számos egyéb színhelyen (Nagykanizsa, Pápa) és kihelyezett képzési helyen (Székesfehérvár, Szombathely) is jelen van. Multidiszciplináris egyetemünk páratlan lehetőséget ad a korszerű ismeretek szerzésére az agrártudomány, a bölcsészettudomány, a közgazdaságtudomány, a műszaki informatikai tudományok, a neveléstudomány, a társadalomtudomány és a természettudományok területén, továbbá az egyetemi tananyagon túlmutató szakmai, tudományos tevékenységre is. Az intézmény tudományos súlyát jelzi a hét akkreditált doktori iskolája, s az itt folyó nemzetközi ismertségű és elismertségű kutatások. Oktatóink, kutatóink eredményesen szerepelnek a különböző hazai és Európai Uniós pályázatokon.

Pannon Egyetem - Georgikon kar

Pannon Egyetem - Georgikon kar

A Pannon Egyetem Kara több mint kétszáz éves felsőoktatási tapasztalatát és a képzés egyre bővülő választékát kínálja a továbbtanulás előtt álló fiataloknak. A Georgikon mindenkor nagy hangsúlyt helyezett az oktatás minőségére, a változó körülményekhez igazodó gyakorlati képzésre.

Hirdetés
PTE felvételi

PTE felvételi

A Pécsi Tudományegyetem és képzései iránt érdeklődőknek gyűjtöttük egy csokorba a legfontosabb tudnivalókat. Vidéki egyetemek közül csak Pécsen van egyetemi szintű - sőt, doktori iskolát is működtető - képzőművészeti program, egyetemi szintű zeneművészeti képzés. Összesen 210 szakon lehet Pécsen tanulni.

Széchenyi István Egyetem

Széchenyi István Egyetem

Felvételizni szeretnél? Ha a munkaerőpiacon is hasznosítható tudást szeretnél szerezni és fontos számodra, hogy az egyetemi évek egy pörgős, számos kulturális, tudományos és szabadidős lehetőséget kínáló egyetemen teljenek, a Széchenyi István Egyetem a megfelelő hely számodra! A fenti menüpontok alatt részletes tájékoztatást kaphatsz az egyes szakokról, a hallgatói életről, az egyetemi szolgáltatásokról, Győrről vagy a felvételi eljárásról.

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem

A 12 karú egyetem igazi modern, integrált felsőoktatási intézmény, melynek ereje sokoldalúságában rejlik. Az alapszakoktól a Ph.D. képzésig és a felsőfokú szakképzésig a felsőoktatás minden szintjén jelen lévő Szegedi Tudományegyetem egyszerre támaszkodhat hagyományaira és a háromszintű oktatásban rejlő lehetőségekre. A Szegedi Tudományegyetem kétszáznál is több szakja szinte minden tudományterületet képvisel az állam- és jogtudománytól a zeneművészetig. A különböző tudományterületek együttgondolkodásán alapuló oktatás eredménye a színvonalas tudás, melynek köszönhetően a szegedi hallgatók rendre sikeres szereplői a hazai és a nemzetközi versenyeknek. A választott tudományterületen a kiváló szakemberek hozzájárulnak Alma Materük, a Szegedi Tudományegyetem elismertségéhez. A képzések specializációs lehetőségei mind azt szolgálják, hogy a szegedi hallgatók akár az alapszak elvégzése után, akár a mester-, majd doktori képzésbe belépve a társadalom és a tudomány hasznos tagjaiként érvényesülhessenek. Az élethosszig tartó tanulás jegyében a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára olyan képzéséket és programokat is kínál, melyek hatékonyan járulnak hozzá a már megszerzett tudás gyarapításához.

Színház-és Filmművészeti Egyetem

Színház-és Filmművészeti Egyetem

Hosszú út vezetett az első színi iskola létrejöttéig. 1837-ben nyitotta meg kapuit a Pesti Magyar Színház, amely 1840-től nevében is a magyarság egyik reprezentatív nemzeti intézménye lett. A Nemzeti Színház nemcsak a magyar nyelv elfogadtatásának és ápolásának legelső fóruma, hanem a polgári haladás egyik legfőbb hirdetője is volt, s nem kis szerepet játszott az 1848-as forradalom és szabadságharc szellemi előkészítésében. A szabadságharc leverése után a Habsburg birodalom Magyarországon önkényuralmi rendszert vezetett be, ekkor a Nemzeti Színház feladata még fontosabbá vált, ugyanakkor működésének személyi és tárgyi feltételei egyre szűkösebbek lettek.

Tuti menü